Vidám gyermeknap Békén

Június első szombat délutánján összegyűlt a falu apraja és nagyja a helyi futballpályán. 

Vidám gyermeknap Békén

A gyerekek különféle versenyeken vehettek részt, korcsoportok szerint. Az iskolások elsősorban a helyi vadászok által irányított lövészetet próbálhatták ki. Ezután a pedagógusok felügyelete alatt a diákok ügyességüket tehették próbára – futás, zsákba ugrás, békaugrás, célba dobás. Külön a lányok és külön a fiúk versenyeztek.

A végén az iskola igazgatónője értékelte ki az egyes versenyszámokat. Mindeközben az ovisoknak az óvónők színes programot biztosítottak. Ezután a gyerekek egy kicsit pihenhettek, a polgármesternő palacsintát, hot dogot, gyümölcsöt és üdítőt biztosított nekik. Az óvoda igazgatónője izgalmas játékokat készített elő, két csoportra osztotta a gyerekeket. A délután folyamán a gyerekek az ugrálóvárat is kipróbálhatták, amit kicsik és nagyok egyaránt élveztek. Ezután a polgármesternő kérésére az ovisok felsorakoztak, mindenki érmet, édességet és játékot kapott. Utánuk jöttek az iskolások, ők édességet és kisebb ajándékot kaptak. Senki nem ment haza ajándék nélkül. A kiértékelés után kultúrműsor következett. Nagymagyari tánccsoportok léptek fel, akik színvonalas produkciókat adtak elő, amit a gyerekek ámulva csodáltak.            

          

A gyermeknap nagyon jól sikerült, a gyerekek élményekkel telve mentek haza. A falu lakossága nagyra becsüli, hogy a helyi önkormányzat, az iskola és az óvoda ilyen programokkal is a közösség összetartó erejét növeli.

 

Vízkeleti Melinda

a békei alapiskola pedagógusa