Vidám hangulat uralkodott az ekecsi meseudvarban

2021. szeptember 14. - 20:47 | Régió

Idén második alkalommal került sor a Kuttyomfitty Meseudvarra, melynek az ekecsi kultúrház és annak környéke adott otthont szeptember 12-én.

Vidám hangulat uralkodott az ekecsi meseudvarban
Barak Eszter felvételei - Továbbiakért kattints!

„Meseudvar kiskapuja ki van tárva, vendégségbe kicsit, nagyot ide várja. Lesz itt móka, kacagás, érezd magad jól pajtás, itt minálunk!” – így hangzik a meseudvar indulója. Dobsa Tamás és Mónika ezzel a kis csalogatóval hívták a vendégeket „meseországba”.

Érkeztek is sorra a kicsik, a még kisebbek, na és persze a nagyok is. A Kuttyomfitty Meseudvarban mindenki megtalálta a számára kedveset.

A meseudvar délelőtt 10 órakor nyitotta ki kapuját.,11 órától pedig egymást követték a jobbnál jobb előadások. Itt volt a Mesevarázs Bábszínház, a Garagulya Gólyalábas Kompánia, Badin Ádám Meseszínháza, a Boka Gábor Színház, az Árgyélus Meseszínház, illetve Korpás Éva és zenekara. Természetesen a házigazdák is színpadra álltak. A Kuttyomfitty Társulat Az elvarázsolt királykisasszony című darabját adta elő.

Az egyes előadások szemmel láthatóan nem csupán a gyermekek tetszését nyerték el, a szülőket is jó kedvre derítették.

„Piknikezz a Meseudvarban, hozzál magaddal plédet, vagy egyéb ülőalkalmatosságot és érezd magad otthon!“ – buzdították vendégeiket a szervezők, akik „szót is fogadtak”. Többen leheveredtek a fűbe, s a kellemes napsütésben élvezték a műsort.

Az előadásokon kívül kézművesfoglalkozások álltak az érdeklődők rendelkezésére: mézeskalácsot díszítettek, babát készítettek, kukoricából alkottak. Ezen túl egy kis kézműves piac nyílt az udvarban, ahol szebbnél szebb portékák közül válogathattunk. Emléket is vihettünk haza meseországból helyben készített és nyomtatott fénykép formájában.

(SzC)