Vidd magaddal a benned rejlő flessmant meg a kölyköt az NFG-be!

2023. december 1. - 15:23 | Kultúra

Szinte a hét minden napjára esik valamilyen program a dunaszerdahelyi klubban, ezen a héten például volt már itt VándorLáss-est a Szaharáról és Marokkóról, majd egy beszélgetés a filozófiáról Mészáros Andrással, és még csak most kezdődik a hétvége.

Vidd magaddal a benned rejlő flessmant meg a kölyköt az NFG-be!
Lesz itt minden!

Péntek estére egy egész pöpec koncertet terveztek a 2018-ban létrejött, pozsonyi Milesigh zenekarral, mely már négy albumot is kiadott az elmúlt években a neosoul, a 70-es évek beli funk, a rock, az r'n'b és a hip-hop stílusjegyeit ötvözve. Sajnos azonban péntekre betegség miatt bizonytalanná vált a fellépésük, ezekben az órákban várható végleges válasz a koncet sorsát illetően, a szervezők ITT közlik majd.

Szombaton mindenesetre remélhetőleg semmi nem áll annak útjába, hogy egy kitűnő flesselés valósuljon meg a klub falai között. A pszichedelikus metált és progresszív rockot játszó somorjai Babadara zenél, és azt üzenik, keresd elő, és hozd magaddal a benned rejlő flessmant.

"Kakasunk fából van, muzsikánk lélekből, játékunk szívből"

- üzeni végül a Ládafia bábszínház, amely a Viadal - avagy a kakas, a császár és a gyémánt félkrajcár bábelőadásra invitálja a környék apraja-nagyját vasárnap délelőtt 10.30-ra.

A történetet nyiván mindenki ismeri, aki esetleg nem részletekbe menően emlékszik rá, annak a bábszínház megüzente, mire készülnek.

"Mi csupán szeretnénk a bámész közönséget eme történések sűrűjébe vinni. A talált kincset elorzó török félhold sötét akaratát vízen, tűzön, repülő fullánkokon, és a bugyogóba rejtett, földbe döngölő tomporon keresztül legyőzni. A Napot megébresztő, igaz kakaskiáltás nyomába szegődtetni" - fogalmaznak.

May be an image of text that says "Ládafia bábszínház VIADAL Dec. 3. 10:30 NFG Klub 7"

(SzT)