Véresen, hentesbárddal a kezében üzent a londoni terrorista

2013. május 23. - 12:56

A katonaság tagja volt az a férfi, akit szerdán két terrorista lefejezett Londonban – erősítették meg hivatalos források a BBC-nek. Ezt egészen biztosan a támadók is tudták, hiszen egyikük a gyilkosság után járókelőknek kijelentette: „azért öltem meg, mert ő is muszlimokat öl, és elegem van abból, hogy muszlimokat ölnek Irakban és Afganisztánban” - írja az Index.

Az áldozat Help for Heroes pólót viselt halála napján, amelyet az egyik támadó fényképezőgépén rögzített. A Help for Heroes egy veterán katonákat segítő alapítvány. A katona aznap szolgálatban volt a brit fővárosban, és éppen a Royal Artillery laktanyába tért volna vissza, amikor megtámadták.

A támadók jelenleg két különböző kórházban fekszenek, miután a helyszínre érkező rendőrök meglőtték őket. Egyikük állapota súlyos. Amíg az egyik férfiról fénykép készült, társáról egy járókelő videót is csinált. A támadó ezen véres kezeivel mutogat, és arról beszél, hogy nem David Cameront, vagy a politikusokat „fogják elkapni az utcán”, hanem „az olyan átlagemberek lesznek az áldozatok, mint te vagy a gyerekeid”.

A katonát a CNN szerint autóval ütötték el, és csak azt követően gyilkolták meg brutálisan. Ehhez machetét, bárdot és késeket használtak. A támadók ezután legalább húsz percet vártak, amíg a rendőrség megérkezett. „Mintha híresek akarnának lenni, de egy őrült módon”, mondta egy szemtanú.

Index