Videón, ahogy a cseh rendőrök átcsempészik Szlovákiába a menekülteket

2022. november 14. - 08:08 | Belföld

A szlovák rendőrség büntetőeljárást indított embercsempészet gyanújával, miközben a legfőbb gyanúsítottak a cseh kollégáik - írja a Tvnoviny.sk.

A Markízának videója van arról, ahogy a rendőrség egy szolgálati furgonnal Szlovákia területén, az út szélén teszi ki a menekülteket. Hamran István néhány nappal ezelőtt már kimondta, hogy maga a cseh rendőrség szállítja Szlovákiába vissza a menekülteket, a cseh rendőrség viszont azzal kontrázott, hogy Szlovákia nem akarja őket visszafogadni. A videón szereplő esetről annyit közöltek, hogy egyedülálló és hogy a rendőrök hibát követtek el, mikor a menekülteket átvitték a hídon, és már a szlovák oldalon tették ki. Összesen kilenc személyről volt szó szerintük, ami jelentéktelen mennyiség az összes menekülthöz képest.

Hamran István megerősítette, hogy minden esetet kivizsgálnak, amely bűncselekmény gyanúját veti fel, többet azonban a folymatban lévő vizsgáltról nem akart elárulni. Úgy véli, hogy ha valami történt, azt komolyan ki kell vizsgálni és nem szabad a szőnyeg alá söpörni. Vizsgálni fogják, hogy gondatlanság történt-e vagy szándékosan hozták át Szlovákiába a menekülteket.