Videón, ahogy a kormányellenes tüntetők gyűjtik a térköveket – a rendőrök könnygázzal és vízágyúval válaszoltak

2020. október 18. - 08:10 | Belföld

Szombaton tettlegességig fajult a kormányellenes tüntetés Pozsonyban, amelyen szlovák futballhuligánok és szélsőséges nacionalisták vettek részt.

A rendőrség a közösségi oldalán osztott meg egy videót, amelyen az látható, ahogy a rendbontók felszedik a térköveket, majd a földhöz vágják, hogy apróbb darabokra törjenek. A „munícióval“ felszerelkezve aztán a rendőrkordon felé vették az irányt.

A felvételen látható, hogy a rendőrök egy ideig állták a sarat, de amint záporozni kezdtek feléjük a kődarabok, könnygázt vetettek be. Az agresszívabbak ellen vízágyút alkalmaztak.

A tüntetés során többen megsérültek, köztük a rendőrség több tagja is. A mentősöknek egy nőt és egy férfit is el kellett látniuk – előbbit vélhetően egy repülő térkő talált el a fején, míg a férfinak nyílt seb volt a kezén. A megmozdulás során több személyt őrizetbe vettek.

A be nem jelentett tüntetésre a szükségállapot alatt került sor, amiről tudni kell, hogy míg ez az állapot tart, nem gyülekezhetnek közterületen 6 főnél többen.


-para-

Címkék: tüntetés, Pozsony, térkő