Videón, ahogy a pozsonyi tüntetésen rátámadnak egy újságíróra

2021. július 30. - 11:34 | Régió

Lespriccelték ketchuppal, megfenyegették és üldözőbe vették csütörtökön a pozsonyi tüntetés során a Hospodárske noviny operatőrét.

Az operatőr kb. négy órája közvetítette élőben a tüntetést anélkül, hogy a tömeg figyelembe vette volna őt. Ezt követően öt férfi kipécézte magának az újságírót, akitől azt követelték, hogy igazolja, melyik újságnak dolgozik, majd a kameráját is el akarták venni.

„A törvény szerint azt akarjuk, hogy igazolja magát. Mutassa a névjegyét, általános sztrájkot tartunk” – mondta az egyik férfi. Nem sokkal később odalépett egy másik fickó is, aki nemes egyszerűséggel ketchuppal spriccelte le az operatőr készülékét.

Az újságíró kissé eltávolodott a tömegtől, ezzel lezártnak tekintve a történteket. Amikor már biztonságos távolságban volt, egy gyerek, aki a szüleivel vett részt a tüntetésen, elkezdte őt szidni. „Szégyellheti magát” – tette hozzá az édesanya. Az operatőr erre visszaválaszolt, hogy inkább ő szégyellje magát a gyermekneveléséért.

Ekkor újfent megindult felé az előző öt agresszív férfi, az újságíró így kénytelen volt elmenekülni. Bár voltak rendőrök a közelben, hiába kért tőlük segítséget, figyelmen kívül hagyták. A Hospodárske noviny operatőrének végül sikerült biztonságosan elmenekülnie.

A rendőrség ennek ellenére arról tájékoztatott, hogy a tüntetés békésen zajlott, és nem volt rá ok, hogy az útról leszorítsa a tömeget, amely órákon keresztül blokkolta a forgalmat.


(hnonline.sk)