Videón, ahogy szándékosan elsodorja a rendőrautót az illegális bevándorlókkal teli furgon sofőrje

2021. október 5. - 15:22 | Régió

A furgont vezető 46 éves szerb állampolgár nem vette figyelembe a magyar rendőrség utasításait, és szándékosan egy rendőrautónak csapódott. A rendőrség megosztotta a történtekről készült videófelvételt.

Az eset a magyar-szlovák határ közelében történt szeptember végén, a két rendőrnek szerencsére nem esett baja. Az üldözés Szlovákia területén is folytatódott, ahol a szlovák rendőrök vették üldözőbe a sofőrt. Végül Dévényújfalunál (Devínska Nová Ves) sikerült megállítani.

Mint kiderült, azért menekült a rendőrök elől, mert rakterében 28 illegális bevándorlót szállított, közülük 17 afganisztáni, 11 pedig pakisztáni 16 és 44 év közötti személyek. Emellett kábítószert is találtak a sofőrnél, és vezetés közben is drog hatása alatt állt.

A szerb férfit ebből kifolyólag több bűncselekménnyel is meggyanúsították, illetve javasolták a vizsgálati fogságba helyezését.

A migránsokat tesztelték koronavírusra, kettőjük eredménye pozitív lett. Medvén (Dunaszerdahelyi járás) helyezték őket karanténba, majd valószínűleg visszaküldik őket Magyarországra.

(parameter)