Videósorozatban mutatja be produkcióit a Hamburgi Balett, Nagycsütörtökön a Máté-passiót közvetítik

2020. április 8. - 10:32 | Kultúra

Videósorozatban mutatja be produkcióit a Hamburgi Balett. John Neumeier társulata hetente jelentkezik egy-egy felvétellel.

Videósorozatban mutatja be produkcióit a Hamburgi Balett, Nagycsütörtökön a Máté-passiót közvetítik
Fotó: Pinterest

„Az aktuális koronavírus-krízis történelmi fordulópont. Érzékenyen érint minket mint balett-társulatot, kreatív tevékenységünk alapja ugyanis a mindennapi fizikai munka a Hamburgi Balettközpontban”

- mondta Neumeier a társulat sajtótájékoztatóján.

Kiemelte: az online balettvideókkal fel kívánják ébreszteni közönségben a reményt és annak várakozásteli örömét, hogy véget fog érni ez a világkrízis.

A sorozat Nagycsütörtökön a 2005-ös Máté-passió közvetítésével veszi kezdetét.

A Baden-Baden-i Festspielhausban bemutatott produkcióban Neumeier utolsó alkalommal volt látható Jézus szerepében. A Máté-passió eredetileg szerepelt volna a Hamburgi Állami Operaház nagycsütörtöki és nagypénteki programjában.

A további közvetítéseken - minden héten csütörtökön - bemutatják A kaméliás hölgy, a Halál Velencében, a Beethoven-Projekt és az Illusionen - wie Schwanensee (Illúziók - mint a Hattyúk tava) című előadásokat.

A videók minden alkalommal 48 órán keresztül ingyenesen elérhetőek lesznek a Hamburgi Balett honlapján. Kilenc nappal később minden produkció újabb 48 órára rendelkezésre fog állni.

Az érdeklődők már most is találnak a társulat honlapján videókat a táncosok edzéseiről, részleteket a produkciókból és útmutatókat otthoni edzésekhez.

MTI

Címkék: Hamburgi Balett