VIGYÁZAT: Álrendőrök próbálják csőbe húzni a sofőröket Nagyszombat megyében!

2018. július 4. - 16:54 | Régió

A rendőrség álrendőrökre figyelmezteti a sofőröket.

Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint gyanús „rendőrökre“ hívta fel a figyelmet a napokban egy bejelentő. Elmondása szerint hétvégén, az éjszakai órákban Nagyszombat irányából Galgóc (Hlohovec) felé tartott a D1-es autópályán, amikor egy fekete Škoda Superb jelent meg mögötte bekapcsolt kék-piros fényjelzéssel.

A sofőr abban a tudatban, hogy rendőrök haladnak mögötte, félreállt. Odalépett hozzá egy férfi fekete öltözékben, a pólóján és a sapkáján „Polícia“ (Rendőrség) felirattal.

Az álrendőr közölte a sofőrrel, hogy kihágást követett el: 155 km/órás sebességgel mérték be. A csaló azt mondta, vagy helyben kifizet 150 eurót, vagy bevonják a jogosítványát.

A sofőr közölte, hogy nincs nála készpénz, ezért a „rendőrök“ egészen hazáig kísérték. Végül 120 eurót adott át nekik, cserébe pedig semmilyen bizonylatot nem kapott.

Miután a sofőr hazaért, elgondolkodott a történteken, és rájött, hogy valószínűleg csalás áldozata lett. A történteket jelenetette a rendőrségen, a gyanú pedig beigazolódott: valóban álrendőrökről volt szó.

Mint kiderült, a csalók az alábbi, lopott rendszámmal közlekedtek: PN 364 BP.

A hatóságok figyelmeztetik a sofőröket, a rendőrök a legtöbb esetben szolgálati autóval közlekednek, és minden esetben rendőri egyenruhát viselnek – még ha civil kocsival is vannak.


(para)