VIGYÁZAT: Legalább két bakai asszonyt próbáltak átverni a telefonos csalók, elképesztő sztorival álltak elő!

2023. május 3. - 14:02 | Régió

Legalább két bakai idős asszonyról tudunk, akitől 30 ezer eurót próbáltak kicsalni egy kissé megcsavart letartóztatós történettel.

VIGYÁZAT: Legalább két bakai asszonyt próbáltak átverni a telefonos csalók, elképesztő sztorival álltak elő!
Illusztráció - Cséfalvay Á. András (archívum)

Az egyiküknek azt próbálták beadni, hogy a fia egy csomagot segített feladni a bakai postán Ukrajnába, amit Dunaszerdahelyen átvilágítottak, és kiderült, hogy fegyverek vannak benne. Emiatt a fiát őrizetbe vették, és hogy az ügyet rendezzék, 30 ezer eurót kértek tőle. Miután a hölgy tudatta, hogy nincs ennyi pénze, váltott a telefonos csaló, és már „csak” tízezret, végül pedig aranyékszereket kért.

„Szegény anyukám elhitte, de szerencsére mielőtt valami nagyobb baj lett volna, sikerült elérniük, mert ugyebár én dolgoztam eközben” – osztotta meg fia ennél tömörebben a történetet a Facebookon. Kérdésünkre beszélt a fenti részletekről, és elárulta azt is, hogy végül feljelentést tettek a rendőrségen.

A hozzászólók között akadt egy hölgy, aki közölte, hogy a bakai nagymamájával ugyanez történt. Bár a történetet pontosan nem értette, szintén valamilyen csomag feladásáról és fia letartóztatásáról volt szó, és a történet további részletei is ülnek: először 30 ezret követeltek a telefonban, majd miután túl mohónak bizonyult a csaló, ugyancsak engedett 10 ezerre.

Az ügyben a kerületi rendőrség szóvivőjéhez fordultunk, amint választ kapunk, közöljük.

(SzT)