VIGYÁZAT! Újabb átveréssel próbálkoznak a csalók, ne dőljenek be ennek az üzenetnek

2023. január 19. - 09:29 | Belföld

Újabb csaló email kapott szárnyra az utóbbi időben, most a Pénzügyi Hatóság (Finančná Správa) nevében próbálják meg a gyanútlan lakosoktól kicsalni a bankkártya-adataikat.

VIGYÁZAT! Újabb átveréssel próbálkoznak a csalók, ne dőljenek be ennek az üzenetnek
Fotó: Pixabay/illusztráció

Az email lényege, hogy a "Pénzügyi Hatóság" szeretne átutalni egy bizonyos összeget adóvisszatérítés vagy adóbónusz címen, de mivel az "intézmény" nem tudja hová is kéne utalni a pénzt, felszólítja a gyanútlan áldozatot, hogy adja meg a bankkártya-adatait.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „"ŠTÁTVÁM CHCE VRÁTIT DANE CEZ E-MAIL," VSCHRÁNKACH SLOVÁKOV PRISTÁLA ZÁHADNÁ SPRÁVA Predmet: Vypočítajte požiadajte Od: VRÁTENIE_DANE_2022 dañové priznanie! Dátum: Včera pracovné Zobrazitpodrobnosti Váženy Zákazník Pišem Vâm aby som Vám oznámil, že Vaše vrátenie dani bolo spracované. Všimli sme však, pre vás nemáme evidovany sposob platby Aby sme vám mohli vrátit peniaze, čo najskôr nàm poskytnite preferovany sposob platby. MÞete svojho účtu našej webovej a aktualizujete svoje platobné udaje. Pripadne mŞete kontaktoyat elefonicky e-mailom poskytnút potrebné podrobnosti Dakujem za polupract Ak máte nejaké otázky, neváhajte nás kontaktovat. pozdravom VRÁTENIE DANE SLOVENSKO KONTAKTOVALI SME PRETO FINANČNÚ SPRÁVU: JE TO PODVOD?”

Forrás: rendőrség

A rendőrség a valódi Pénzügyi Hatóságnál is érdeklődött az csalással kapcsolatban, akik elmondták, hogy egyértelműen átverésről van szó, hiszen a hatóság nem küld ki semmilyen emailt a lakosságnak, főleg nem az adózással kapcsolatban.

Továbbá azt is elmondták, hogy ha bárki összefutna hasonló üzenettel és bizonytalan lenne annak valóságtartalmában, nyugodtan hívja fel a Pénzügyi Hatóság call centerét a 048/43 17 222 számon.


(FB)