Vihar közeleg, mely egy rövid időre eltakarítja a kánikulát!

2022. július 1. - 14:55 | Régió

Pillanatnyilag a 40 fokot ostromolja a hőmérséklet, a legtöbb helyen a csúcshőmérséklet eléri a 37-38 fokot, éjszaka azonban változás áll be, amiért már nyilván sokan rimánkodnak.

Vihar közeleg, mely egy rövid időre eltakarítja a kánikulát!

A meteorológusok szerint néhány helyen abszolút hőmérsékleti rekord dőlhet meg a mai nap folyamán, a hétvége viszont hoz némi felfrissülést.

Nyugat felől viharok érkeznek, és a nyugati országrészben még éjfél előtt alaposan odacsaphatnak, az éjszaka folyamán pedig a viharfelhők fokozatosan tovább haladnak kelet felé.

Az imeteo.sk portál szerint az éjszakai viharok felhőszakadással és viharos erejű széllel járhatnak. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet első fokú figyelmeztetést adott ki éjszakára az ország járásainak mintegy kétharmadára.

A péntek esti hullám után szombaton még egy várható, mely azonban a legerőteljesebben délután az északi országrészben sújt majd oda.

Szombaton egyébként nagyobb lehűlésre nem kell számítani, a csúcshőmérséklet a déli országrészben még így is 30-31 fok körül marad, vasárnap hasonlóképp, és hogy mennyire rövid idejű ez a felfrissülés, azt igazolja, hogy hétfőn újra 35 fok körüli értékeket mérhetünk.

(Tvnoviny.sk)

Címkék: vihar, időjárás