VIHAR: Több tucatnyi helyen szivattyúzott több mint száz tűzoltó a Dunaszerdahelyi járásban

2020. június 15. - 18:13 | Régió

A Dunaszerdahelyi járásban mintegy két tucatnyi faluban árasztotta el a hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű csapadék a házak pincéit, garázsait, udvarait, kertjeit.

VIHAR: Több tucatnyi helyen szivattyúzott több mint száz tűzoltó a Dunaszerdahelyi járásban
Illusztráció (Fotó: TASR)

A járási tűzoltóság képviseletében Kósa Norbert elárulta, hogy csak Bősön mintegy 24 helyen kellett bevetni a hivatásos vagy önkéntes tűzoltókat az este és az éjszaka folyamán. Több mint 20 kivonulása volt a dunaszerdahelyi tűzoltóknak.

Mint azt korábban már megírtuk, Bősön és Nyékvárkonyban akadt a legtöbb munka a viharkárok mérséklésével, de a járás számos településének önkéntes testületei is segítettek saját falujukban vagy a környező településeken.

Az említett falvak önkéntesei mellett bevetették a nagymadi, bakai, padányi, nagyszarvai, sikabonyi, egyházkarcsai, királyfiakarcsai, csallóköznádasdi, somorjai, tejfalui, csallóközcsütörtöki, szapi, csilizpatasi, csiliznyáradi, balonyi, hodosi, dercsikai és felsővámosi önkénteseket is.

Összesen közel 100 helyen több mint 100 önkéntes vagy tűzoltó segített a szivattyúzásban.

Kósa Norbert elmondása szerint a kivonulások nagy részénél erre volt szükség, de akadtak leszakadt faágak is, melyeket el kellett távolítani, Bősön ledőlt egy kémény, illetve kigyulladt egy villanyszekrény is a vihar következtében.

(parameter)