A világ legeslegdrágább gyorsforgalmi-szakaszát építi a kormány, ha az RTVS-t Rezník vezeti tovább!

Ardamica Zorán | 2018. május 2. - 18:59 | Vélemény

Azért az sem semmi, hogy a most szoknyaszőkén visszaszivárgott belügyminiszter vietnami látogatását összefüggésbe lehetett hozni egy állítólag kormányzati repülőgéppel elkövetett emberrablással…

A világ legeslegdrágább gyorsforgalmi-szakaszát építi a kormány, ha az RTVS-t Rezník vezeti tovább!
Jaroslav Rezník (Fotó: TASR)

Azért az sem semmi, hogy a most szoknyaszőkén visszaszivárgott belügyminiszter vietnami látogatását összefüggésbe lehetett hozni egy állítólag kormányzati repülőgéppel elkövetett emberrablással…

Meg az sem, hogy a szoknyaszőke belminiszter(asszony) fölfelé bukik, amikor az őrá árnyékot vető vizsgálatot vezető ügyészt megfegyelmezi és megfegyelmizi az a speciális ügyész, aki egyetlen esetben sem volt képes vádat emelni karrierje során – pont azért van ott. Valóban speciális egy ügyész az ilyen…

Igen, olyan demokratikus. Vagy nem. Csöppet sem.

Az ország legtábornokabbik tábornoka inkább simán leszerel az SNS mint kormánypárt hadi és financiális manővereivel szembeni tiltakozásul, minthogy a nevét adja egy ilyen sereghez és az új vezérkari góréhoz: Messzire virít a demokráciavirág illata az orosz hómezők végtelenjének keletjén. Képzavar, tudom, de ennyi zavarhoz ennyi zűrzavarban legyen jogom nekem is.

Ne csak annak a bíróságnak, amely Rusko váltójával foglalkozott. Pontosabban nem is igen foglalkozott, csak döntött.

No már most, ha a belügy, a hadügy és az igazságszolgáltatás – e területekről szemeztem a fenti példákat – még képes lejjebb zülleni (és láthatjuk, képes, csupán napok alatt), akkor sok mindent értek, de azt az egyet nem értem, hogy a Híd miért van még mindig a kormányban…

Azt értem, hogy az önkormányzati választásokig jó lenne pár eredménnyel megtámogatni a sebzett párt polgármesterjelöltjeit. Mert ha nem mutatnak fel valamit, akkor elég az ő nevük mellé írni a kormánypárt nevét a plakátokon, s huss, már szállnak is a szavazatok az ellenzék felé, akár egy debil jelöltre is, csak ne legyen kormánypárti… Csakhogy ez édeskevés.

Ami viszont sok, sőt, több a soknál, hogy a Híd támogatta azt a Rezníket az RTVS elfoglalásában, akiről mindenki tudta, hogy kizárólag a szabad média lebontását viheti véghez. Ta-dámm, dobpergést kérek: mit csinál a hentes? Szétkapja a tévé hírszerkesztőségének politikai műsorkészítőit, mint Bašternákot az adókobra. Ja nem, persze, Bašternák elvan, továbbra is lakással látja el a legerősebb kormánypárt elnökét… Szóval a hentes most épp azt csinálja a közmédia szabadságával, amit Magyarországon az Orbán-rezsim tett. Demokratikusan kipucolja az alkalmas és felelősségteljes szakemberektől és teleülteti az aszottan maradó parlagot demokratikus SNS-palántákkal, csakhogy az SNS-nek akkor is legyen köztévéje közpénzből, amikor majd már senki más nem venné komolyan.

És a sajtószabadság e kibelezése épp az újságíró-gyilkosság után megy végbe, mondhatni nem csupán gátlástalanul, hanem szemtelenül, gyomorforgató érzéketlenséggel.

Mondjuk ki őszintén, ezt nem a Smernek köszönhetjük, sem az SNS-nek.

A Híd, azaz Bugár egyetlen tökös, urambocsá’ férfias döntésén múlna, hogy mindez a trágya ne hulljon naponta az adófizető állampolgár ámulattól kitátott szájába. De belehull.

És ő lenyeli, amilyen hülye. Erre játszik a koalíció.

Így aztán, ha az egyetlen és csak nagyon nagy befektetéssel, sok idő alatt felépíthető sajtószabadsággal fizet a Híd a majd „egyértelmű” sikerként elkönyvelhető R2-es gyorsforgalmi Krivány és Lónyabánya közötti szakaszáért, akkor az a világ valószínűleg legdrágább aszfaltja lesz. Mert (lásd a rómaiakat) utat építeni sokkal könnyebb (pedig azt se tudnak ezek rendesen), mint sajtószabadságot és demokráciát.

És iskolaügyet, egészségügyet… Hogy el ne aprózzuk: Országot!