Világhírű hollywoodi filmsztárral tárgyalt Zelenszkij Kijevben

2023. március 27. - 15:59 | Külföld

A háborúnak az ukrán gyermekekre gyakorolt súlyos hatásairól folytatott eszmecserét Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Orlando Bloom hollywoodi filmsztárral, az UNICEF jószolgálati nagykövetével egy hétfőn közzétett videó szerint.

Világhírű hollywoodi filmsztárral tárgyalt Zelenszkij Kijevben
Fotó: TASR/AP

A Karib-tenger kalózai filmsorozat sztárját személyesen fogadta az ukrán elnök Kijevben.

Bloom háromnapos látogatásán az ukrán főváros mellett Irpinben és Gyemidivben is járt az UNICEF közleménye szerint.

"A háború elpusztítja az ukrán gyermekek gyermekkorát"

- hangsúlyozta Zelenszkij, hozzátéve, hogy több ezer iskola szenvedett súlyos károkat vagy pusztult el a harcokban.

Az ukrán elnök tájékoztatása szerint csaknem 2,7 millió ukrán iskolás kényszerül online vagy vegyes formában tanulni. A háború miatt nagy a kockázata, hogy a gyerekeknél depresszió, szorongás és más mentális problémák alakulnak ki - fűzte hozzá.

Bloom, aki 2009 óta az UNICEF jószolgálati nagykövete különböző humanitárius projektekben, a beszélgetés során beszámolt egy családnál tett látogatásáról, amelyben a szülők öt saját gyermekük mellett négy örökbe fogadott gyermeket nevelnek.

Mint kiemelte: az UNICEF támogatja az ilyen szülőket, hogy minden ukrán gyermek részese lehessen egy meleg, szerető, elkötelezett családnak. Instagram-oldalán posztolva Bloom a családi közeg előnyeit hangsúlyozta a gyermekotthoni elhelyezéssel szemben.

"Az ukrajnai gyermekeknek vissza kell kapniuk a gyermekkorukat"

- mondta.

A 46 éves színész azoknak az ukrán gyermekeknek a sorsát is megemlítette, akiknek a hollétéről nincs hír. Anélkül, hogy kimondta volna Vlagyimir Putyin nevét, "háborús bűnösként" beszélt az orosz elnökről.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: