Világrekord az összeg, amit a Liverpool perkál a holland középhátvédért!

A védők esetében világrekordot jelentő összegért cserébe a Liverpool labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a holland válogatott Virgil van Dijk.

Világrekord az összeg, amit a Liverpool perkál a holland középhátvédért!
Virgil van Dijk (Fotó: AP/TASR)

A 26 éves holland középhátvéd - aki 16 alkalommal viselhette nemzeti csapatának mezét - 2015 óta a Southamptonban futballozott. A védő a téli átigazolási időszak kezdetén, január 1-jén kerül hivatalosan a Mersey-parti együtteshez - jelentette be honlapján szerdán a klub.

Az átigazolás részleteiről, így az árról és a szerződés időtartamáról nem számolt be a közlemény, azonban a Southampton közlése szerint világrekordot jelentő pénzösszegről van szó, ugyanis korábban ennyit még egyetlen klub sem fizetett védőért.

Brit sajtóértesülések szerint megközelítőleg 75 millió fontot (kb. 85 millió euró) fizethet Van Dijkért a Liverpool.

Eddig Benjamin Mendy számított a legdrágább hátvédnek, akiért idén nyáron 57,5 millió eurót fizetett a Manchester City az AS Monacónak.

Van Dijk egyben a holland átigazolási csúcsot is megdöntötte, amit eddig Marc Overmars tartott, érte az FC Barcelona 40 millió eurót adott 2000-ben az Arsenalnak.

Az APA osztrák hírügynökség nyilvántartása szerint a mostani volt a sportág történetének kilencedik legjelentősebb összegű átigazolása.

(MTI)