Világszerte elismert orvos gyerekei voltak a testvérek, akik kizuhantak a ligetfalui lakásból

2023. március 23. - 10:50 | Régió

Ismert orvos gyermekei és unokája vesztette életét a hétvégi családi tragédia során.

Mint ismert, vasárnap délelőtt 10 órakor a ligetfalui Vyšehradská utcában egy hételemeletes lakóház előtti betonparkolóra zuhant egy férfi, akit kórházba szállítottak, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem sokkal később meghalt.

Délután három körül ugyanoda riasztották a mentőket és a rendőrséget, mert a lakóház elé zuhant egy nő is, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A 39 éves nőnek szúrt sebei is voltak. A rendőrök ezután kezdték keresni, hogy honnan zuhanhatott ki, és egy drón segítségével sikerült is megállapítaniuk, melyik lakásból. Ezután 16.30 környékén bejutottak a lakásba, ahol holtan találtak egy 9 éves kisfiút, a nő fiát, akinek a Joj TV szerint szintén szúrt sebei voltak a testén.

A fiú tehát a nő gyermeke volt, a kizuhant férfi viszont nem a partnere, amint először sokan gondolták, hanem a testvére.

A Nový čas információi szerint a 27 éves férfi és a 39 éves nő egy világszerte elismert neurológus gyermekei voltak, a kilencéves kisfiú pedig az unokája.

A lap szerint a testvérek ugyancsak az egészségügyben dolgoztak, a nő kedvelt pszichológus volt, kisfiát egyedül nevelte.

A neurológus személyesen vett részt az első Alzheimer-kór elleni gyógyszer kifejlesztésében, elnyerte az Országos Orvostudományi Díjat, és a nyilvánosan elérhető információk szerint jelenleg is az Alzheimer-kórban szenvedő betegeken segít.

Továbbra is kérdéses, hogy pontosan mi történt a pozsonyi lakásban a végzetes estén. A rendőrség hivatalos közösségi oldalán közölte, az első bejelentést követően – amely a férfiről szólt – a helyszínre érkező rendőrök azonnal megtették a szükséges intézkedéseket.

Hozzátették, a bejelentés alapján nem volt egyértelmű, hogy a 27 éves férfi melyik lakásból zuhant ki, és mivel nem voltak nála az iratai, nem tudták azonosítani, és a szomszédok sem ismerték. Kiemelték, a rendőröknek ekkor még nem volt felhatalmazásuk, hogy bármelyik lakásba behatoljanak. Több lakásban is érdeklődtek, de sok helyen senki nem nyitott ajtót, nem tartózkodott senki otthon.

A második incidenst követően tudták csak azonosítani az áldozatot, és a lakást is csak ekkor találták meg. Ezt követően találták meg a lakásban a 9 éves gyerek holttestét. A rendőrség hozzátette, továbbra is intenzíven nyomoznak az ügyben.


(Nový čas/tvnoviny.sk/para)