Világsztárokkal találkozott a komáromi szupertehetség az USA-ban

2018. február 13. - 14:58 | Régió

Egy nagyon fiatal, rendkívüli zenei tehetség öregbítette Komárom hírnevét az Egyesült Államokban.

Világsztárokkal találkozott a komáromi szupertehetség az USA-ban
Marcus Miller és Hodek Dávid (Fotók: Facebook.com/Aron.Hodek.9)

A hétéves basszusgitárosról, Hodek Áronról van szó, aki már a második nagy tehetség a Hodek-családban. Bátyja, húszéves Hodek Dávid elismert dobos, aki már komoly hírnévre tett szert, és rendszeresen együtt játszik az élvonalba tartozó hazai és külföldi zenészekkel.

Áron egy évvel ezelőtt kapott egy basszusgitárt karácsonyra. Ma már több tízezer rajongója van a közösségi oldalakon, sőt már a tengerentúlon is felfigyeltek rá. A hétéves tehetség meghívást kapott a világ legnagyobb hangszerkiállítására és -vásárára, a NAMM-ra, melyet a kaliforniai Anaheimben rendeznek meg minden januárban. Áron az édesapjával, Szilárddal és a bátyjával, Dáviddal látogatott el a kiállításra.

Hodek Szilárd hétfőn a TASR hírügynökségnek elmondta: 12 napot töltöttek az Egyesült Államokban, ahol Áron a világ legjobb basszusgitárosaival találkozhatott, például Marcus Millerrel vagy Bootsy Collinsszal - aki korábban James Brown zenekarában is játszott. Áron a nagyszínpadon is fellépett egy amerikai tehetség, Mauriceo Fears jr. társaságában, majd segített Bootsynak kiválasztani a fiatal zenészeknek rendezett verseny győztesét.

A hétéves fiú egy gitárt is kapott a fülöp-szigeteki Elegee cégtől, amely évente két gitárt fog neki méretre készíteni. Áron a hollywoodi Hírességek Sétányán lefényképezkedett Michael Jackson, a Destiny's Child és a Nat King Cole csillagánál.

A kiállításon kiderült, hogy Áron a legfiatalabb zenész, akit eddig meghívtak erre a nagyszabású show-ra. Előtte a legfiatalabb meghívott 15 éves volt. Áron számára az élmény motivációt jelent a jövőbeni pályájához. Legközelebbi terve egy közös lemez készítése bátyjával, Hodek Dáviddal.

(TASR)