Világsztároknak tervezett ékszereket a szlovákiai nő, akit egy szigeten találtak meg Horvátországban

2021. szeptember 23. - 07:43 | Régió

A nő semmire sem emlékezett, arcán sérülések voltak.

Világsztároknak tervezett ékszereket a szlovákiai nő, akit egy szigeten találtak meg Horvátországban
Fotó: TASR/AP

A horvát rendőrség kiderítette, hogy a Krk szigetén talált nő egy szlovákiai formatervező, aki Diana Rossnak, Barbra Streisandnak és Brigitte Bardot-nak is tervezett ékszereket. Az 57 éves trencséni Daniela az Egyesül Államokban is élt, folyékonyan beszél angolul.

Danielát szeptember 12-én találták meg Krk szigetén, egy sziklán ült, a sziget egyik elhagyatott pontján. A nőnek fogalma se volt róla, hogy hogyan került oda, ahogy azt sem tudta megmondani, hogy ő kicsoda. Telefon és iratok sem voltak nála.

A rendőrségnek azután sikerült azonosítania a nőt, miután a héten közzétették a róla készült fotókat. Nem sokkal később több barátja és ismerőse is jelentkezett, mert felismerték Danielát.

A TV Nova hírportál szerint egy cseh nő szeptember 9-én beszélt utoljára Danielával, aki akkor azt mondta neki, hogy be akarja utazni Horvátország északi részét, majd visszatér Szlovákiába.

Amikor megtalálták, ki volt száradva és zavart volt, arcán pedig sérülések voltak. Az állapota azóta stabil, jól reagál a kérdésekre, hamarosan pedig elhagyhatja a kórházat.


(tvnoviny.sk)

Címkék: Krk, Horvátország