Villámgyorsan elkapkodták a rebellis partyarc Räikkönen önéletrajzi könyvét

2018. augusztus 20. - 14:58 | Sport

Az ismeretlen Kimi Räikkönen címmel megjelent a 2007-ben világbajnok Forma-1-es pilóta önéletrajzi könyve.

Villámgyorsan elkapkodták a rebellis partyarc Räikkönen önéletrajzi könyvét
Fotó: AP

Az egyelőre csak finnül olvasható kötetben a 38 éves sztár beszámol szegénységben töltött gyermekkoráról, amikor egy pici házban nőtt fel, amelynek az udvaron volt a vécéje.

"A bátyám volt a szerelőm, egy régi mikrobuszban utaztunk a gokartversenyekre. Apám és anyám az összes félretett pénzüket a karrierembe fektették" - elevenítette fel a kezdeteket Räikkönen.

Húszéves korában a Brit Forma Renault sorozatba szerződött, csakhogy ekkor hívták be katonának is. "Egyszer későn és részegen értem vissza a laktanyába, és attól tartottam, hogy ha megbüntetnek, akkor nem mehetek el a következő versenyemre. Így aztán kora reggel kiszöktem, mindenki engem keresett, én meg a tengerparton söröztem. Végül megállapodtam a hadsereggel, hogy ha visszamegyek, akkor hagynak versenyezni" - írta memoárjában. A kimaradozásról később, már befutott sztárként sem mondott le, saját bevallása szerint 2012-ben 16 napon át egyfolytában bulizott a Bahreini és a Spanyol Nagydíj között. Utóbbit ennek ellenére harmadikként zárta.

A könyv első kiadása napok alatt elfogyott Finnországban, és a hírek szerint már tíz országnak eladták a publikálási jogokat.

MTI