Viskupič nem árulja el, hajlandó-e együttműködni Berényivel

Jozef Viskupič (OĽANO) új nagyszombati megyeelnök egyelőre nem árulja el, hogy kinevezi-e megyei alelnöknek az MKP által a posztra favorizált Berényi Józsefet. Az MKP politikusa az utóbbi négy évben, Tibor Mikuš megyeelnöksége alatt a Dunaszerdahelyi és Galántai járásért felelős megyefőnökhelyettesi tisztséget tudta magáénak.

Viskupič nem árulja el, hajlandó-e együttműködni Berényivel
Jozef Viskupič pezsgőzéssel ünnepelte választási győzelmét vasárnap hajnalban (Fotó: TASR)

Az OĽANO politikusát annak apropóján kerestük meg a Nagyszombat Megyei Önkormányzat személyzeti politikáját érintő kérdéseinkkel, hogy a megyei választásokat követően Menyhárt József MKP-elnök kijelentette: pártja Nagyszombat megyében tárgyalásokat kezdeményez a megyefőnökhelyettesi posztot illetően, és Berényiért fognak lobbizni, mivel "Berényi József egy tapasztalt és felkészült politikus".

Ahogy arról Jozef Viskupič a Paramétert tájékoztatta, csapata elkezdte a tárgyalásokat a megyei együttműködésről, már a Lepšia Trnava (Jobb Nagyszombatért) társulás független jelöltjeivel, illetve a Magyar Közösség Pártjának képviselőivel is összeült.

"Intenzív tárgyalások folynak, melyek eredményeiről később fogunk tájékoztatni. Számomra az a legfontosabb, hogy az emberek jó életet élhessenek ebben a megyében" - nyilatkozta szerkesztőségünknek az új megyefőnök, közölve azt is, hogy két vagy három megyei alelnököt választ majd. 

Még nem tudja, mi lesz

Viskupič arra a kérdésre, hogy hajlik-e a megye déli járásaiban legjobban teljesítő MKP-val történő együttműködésre, azt a választ adta, hogy tiszteletben tartja a választási eredményeket, és hogy igyekszik majd együttműködni a déli járások képviselőivel is. A Tibor Mikušt leváltó Viskupič arra nem adott konkrét választ, hogy a Mikuš-sal korábban együttműködő Berényi Józsefet el tudja-e képzelni megyefőnökhelyettesi pozícióban. 

"Csak három nap telt el a választások óta, a kérdés nem időszerű. Erre akkor tudok válaszolni, ha vége a tárgyalásoknak" - mondta az újdonsült megyeelnök, aki egyelőre csak sejti, mikor veheti át a stafétát Mikuštól, ugyanis a távozó megyeelnök nem kommunikál vele.

"Mikušt egyszerűen nem tudom elérni. Olyan információkat kaptam, miszerint a megye jelenlegi vezetése a törvény által meghatározott legkésőbbi időpontban adja át hivatalát, mégpedig december 4-én" - nyilatkozta a Paraméternek Jozef Viskupič.

(sárp/db)

19:24
Öregebb, mint...
Szájer József nem holmi bunkó, nem agitprop-papagáj, nem pályát tévesztett standupos.