Viskupičnak négy alelnöke lesz, az egyik várhatóan MKP-s

Várhatóan négy alelnöke lesz novemberben megválasztott, majd a héten beiktatott új nagyszombati megyeelnöknek.

Viskupičnak négy alelnöke lesz, az egyik várhatóan MKP-s
Jozef Viskupič (Fotó: TASR)

Jozef Viskupič csütörtökön találkozott a megyei parlamentben alakult négy frakció vezetőjével.

Az önkormányzatban egy-egy frakciója lesz az MKP-nak, az OĽaNO-KDH-SaS koalíciónak, továbbá alakult egy-egy független képviselőkből álló frakció A jobb Nagyszombat megyéért, illetve TTSK 2017-2022 néven.

Ivan Krajčovič megyei szóvivő elárulta, hogy a megyeelnök a jövő évi költségvetésről, valamint az önkormányzat szerveinek kialakításáról tárgyalt az egyes frakcióvezetőkkel. A tárgyalás egyik eredménye, hogy az eddigi három helyett négy alelnöke lesz a megyeelnöknek. Konkrét személyekről azonban elmondása szerint nem döntöttek, viszont hamarosan eldőlhet, kik lehetnek az alelnökök.

Megegyeztek arról is, hogy a kerületi önkormányzati tanácsnak 13 tagja lesz, akikről az egyes frakciók döntenek majd. Hasonlóképpen a bizottságok tagjairól is. Minderről a december 20-án sorra kerülő soros képviselő-testületi ülésen születhet döntés.

Nagy valószínűséggel kap egy alelnököt az MKP frakciója, és mint korábban már írtunk róla, ez várhatóan nem Menyhárt József pártelnök lesz. Egyelőre viszont azt sem tudni, Viskupič együttműködik-e a jövőben Berényi Józseffel, aki tagja volt a megye vezetésének a Mikuš-éra utolsó fázisában.

(TASR)