Visszavonta feljelentését a galántai nevelőintézet ellen az egyik anyuka

2016. szeptember 19. - 11:50 | Belföld

Monika, akinek 16 éves lánya is a galántai Tiszta nap (Čistý deň) nevelőintézetben van, szintén feljelentést tett az intézet ellen, ahol megerőszakoltak egy fiatalkorú lányt.

Most azonban úgy döntött, hogy visszavonja feljelentését, mivel az ügy túlságosan is nagy méreteket öltött. Állítása szerint teljes mértékben kiáll Peter Tománek, az intézet igazgatója mellett.

Az intézet lakóinak még vasárnap kellett megérkezniük Horvátországból, ahol gyógykezelésen vettek részt. Monika lányának, Tamarának kábítószer problémái voltak, így az említett intézetben kötött ki. Mikor a lány elmondta anyjának, hogy a terapeuta szexuális kapcsolatot akar vele létesíteni, Monika azonnal cselekedett.

Most azt sajnálja, hogy feljelentésével kárt okozott az intézet igazgatójának. „Köszönettel tartozom neki, hogy segített a lányomon” - mondta Monika, majd folytatta: „Az első karácsonyon a lányom nem jött haza. Akkor még rövid ideje volt az intézetben, túlságosan is kockázatos lett volna számára. Az igazgató akkor megengedte, hogy a fiatalabbik lányom négy napig ottmaradhasson. Sőt, még tortát is készítettek neki, mert születésnapja is volt.”

Monika elmondása szerint az igazgató minden szülőnek elárulta, hogy régen neki is problémái voltak a kábítószerrel. Mióta búcsút mondott függőségének, három főiskolán is tanult, emellett pedig 20 év praxissal is rendelkezik.

„Nem gondolom, hogy az igazgatót csak azért el kellene ítélni, mivel az alkalmazottai szexuális viszonyt folytattak a páciensekkel. A terapeuta felnőtt volt, tudta, hogy mi tilos az intézetben. A Tiszta napnak tovább kell működnie” - tette hozzá Monika, aki visszavonta az intézet ellen tett feljelentését.

Cas.sk/para