Visszavonul Casillas

2019. május 17. - 13:41 | Sport

A portugál O Jogo sportlap értesülése szerint Ikar Casillas rövidesen bejelenti visszavonulását – írja az Index. 

Visszavonul Casillas
Fotó: AP

A spanyol válogatottal világbajnok és kétszeres Eb-győztes kapus május 1-jén, csapata edzésén kapott szívrohamot, emiatt döntött a visszavonulás mellett. A május 20-án 38. születésnapját ünneplő Casillas marad majd visszavonulása után is jelenlegi klubjánál, a Portónál, ám azt egyelőre nem tudni, hogy milyen pozícióban folytatja a pályán kívül.

A válogatottban és klubjaiban több mint 1000 tétmeccsen védő Casillas a Real Madrid saját nevelése, 2015-ig náluk játszott, majd a Portóhoz igazolt. A spanyol válogatottban 1996-ban kezdett az U15-ös csapatban, majd 2000-ben a felnőtteknél is bemutatkozott, ahol összesen 167 meccsen védett.

A Real Madriddal ötszörös bajnok, kétszeres kupa- és négyszeres spanyol szuperkupa-győztes, háromszor nyert Bajnokok Ligáját, kétszer európai szuperkupát, két Interkontinentális Kupát, 2014-ben pedig klubvilágbajnok lett. A Portóval egy bajnoki címet és egy portugál szuperkupát nyert, de szombaton kis szerencsével újabb portugál bajnoki címmel gazdagodhat, ha a Portónak sikerül valahogy megelőzni a 2 ponttal jobban álló Benficát az utolsó fordulóban. Május 25-én pedig a portugál kupadöntőben is érdekelt lesz a Porto, ahogy szombaton, ott is a Sporting ellen játszanak.

A spanyol válogatottal 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok lett, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert, abban az évben a vb legjobb kapusának is választották.

Index