"Viszonylag gyakran találkoztam Kočnerrel" - kihallgatták a Penta társtulajdonosát

2019. szeptember 19. - 11:59 | Belföld

Jaroslav Haščákot, a Penta társtulajdonosát csütörtökön tanúként hallgatták ki a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyitrai kirendeltségén.

"Viszonylag gyakran találkoztam Kočnerrel" - kihallgatták a Penta társtulajdonosát
Fotó: TASR

Haščák elmondása szerint mindenről vallomást tett, aminek szemtanúja volt, a legtöbb kérdés azonban a közte és Marian Kočner közti kapcsolatot érintette.

„Mivel ismertük egymást, és mivel a portfóliónk alá tartozó médiák gyakran kritikusan fogalmaztak a személyével és tevékenységével kapcsolatban, Marian Kočner relatíve gyakran, minden csütörtökön kommunikált velem ezekről a témákról”

– nyilatkozta Haščák a kihallgatást követően, majd hozzátette: a nyomozók főként ezekről a kommunikációkról kérdezték őt.

Elmondása szerint az sms-üzenetről, amelyben Kočner azt írta, hogy „egy f.sz" kiiktatásán dolgozik, a kihallgatáson csak mellékesen kérdezték.

„A dokumentumban egy másik kommunikáció is szerepel, amelyben arra panaszkodik, hogy hogyan ír róla a Plus 7 dní és a Trend, én pedig azt próbálom neki megmagyarázni, hogy hogyan működik a média, hogy függetlenek, és nekünk mint tulajdonosoknak nincs lehetőségünk befolyásolni a médiát. Elmondtam neki, hogy amennyiben valamilyen kérése van, forduljon a kiadóhoz, a főszerkesztőhöz vagy az adott szerkesztőhöz, és figyelmet fognak rá szentelni”

– tette hozzá Haščák.

Végül hozzátette, Kočnerrel viszonylag gyakran találkozott. „Az utóbbi két évben nyolcszor találkoztunk, nem tudom, hogy ez sok vagy kevés. Az esküvőmre nem hívtam meg, de a 30. születésnapi ünnepségemre igen. Ő is így tett az ötvenesénél. Amióta előzetes letartóztatásban van, egyszer sem próbált velem kapcsolatba lépni.


TASR/para