A vitát elhalasztották, de a szavazást nem - Vezércsere történt a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség élén

2022. január 15. - 14:37 | Sport

Péntek este Nyitrán a küldöttek Peter Kováčot választották elnöknek a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség tisztújító közgyűlésén.

A vitát elhalasztották, de a szavazást nem - Vezércsere történt a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség élén
Peter Kováč (balra) egy korábbi felvételen, még az Érsekújvári Területi Futballszövetség tisztviselőjeként (Forrás: Facebook)

A tagság létszámát tekintve legnagyobb szlovákiai kerületi futballszövetség élére ketten pályáznak, az eddigi elnök Ladislav Gádoši és vetélytársa, Peter Kováč. A nevezett egyébként 2014-ben került az Érsekújvári Területi Futballszövetség élére, de a FIFA struktúráiban is ismert, ugyanis korábban a nemzetközi mérkőzéseken a vezetőbíró asszisztenseként közreműködött.

A Zobor alatt zajló tisztújítás elején a 62 küldött (százszázalékos részvétel!) arról döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt elnapolják az elnöki főbeszámolót és a vitát.

A szavazás első fordulójában Peter Kováčra 39-en, Ladislav Gádošira 19-en voksoltak, négy szavazat pedig érvénytelen volt. Mivel nem volt meg a kétharmados többség, ezért újabb fordulóra került sor. A szavazás második körében Kováč 43:18 arányban (1 szavazat érvénytelen volt) diadalmaskodott.

A Nyugat-szlovákiai Futballszövetség új elnökének elsőként Peter Kováčik, a Szlovák Futballszövetség elnöke gratulált.

(ái)