Víz alá került az indiai főváros heves esőzés okozta áradások miatt

2022. szeptember 23. - 19:48 | Külföld

Víz alá került Újdelhi, illetve az indiai főváros térsége a heves monszunesőzés okozta áradások nyomán, az északi Uttar Prades államban pedig villámcsapások és az ítéletidőben összeomló házak miatt legkevesebb tizenhárman életüket vesztették és tizenegyen megsérültek - jelentette pénteken az NDTV helyi televízió.

Víz alá került az indiai főváros heves esőzés okozta áradások miatt
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

Az NDTV tudósítása szerint a fővárosi régióban található, ipari és informatikai központnak számító Gurugrámban és a szomszédos Uttar Prades állam egyes térségeiben pénteken zárva tartottak az iskolák. A gurugrámi városvezetés utasította a helyi vállalkozásokat, hogy az árvizekre tekintettel rendeljenek el távmunkát munkavállalóik számára.

Mindemellett a helyi televíziókban mutatott képsorokon helyenként forgalmi dugókat lehetett látni az utakon.

A heves esőzésekkel, áradásokkal és földcsuszamlásokkal járó monszunidőszak rendszerint júniustól szeptemberig tart Ázsia déli részén. Gyakorta keletkeznek hatalmas károk és áldozatok is vannak, ugyanakkor az eső létfontosságú a mezőgazdasági termelésből élő lakosság számára. Szakemberek szerint a klímaváltozás miatt a jövőben gyakrabban fognak előfordulni különösen heves esőzések.

MTI

Címkék: Újdelhi, India, árvíz