A vízi turizmust népszerűsítette a Vizek Régiója projekt

2021. szeptember 7. - 07:32 | Régió

A vízi turizmusban rejlő lehetőségeket igyekeztek megismertetni ezen a nyáron a lakossággal a Duna magyar és szlovák oldalán működő vidékfejlesztési társulások.

A vízi turizmust népszerűsítette a Vizek Régiója projekt
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A Győr térségében működő Pannónia Kincse és a Kis-Duna közelében tevékenykedő Öreg Feketevíz Helyi Akció-csoport több ilyen eseményt szervezett, és a két oldal vízi turisztikai lehetőségeit bemutató közös térkép is elkészült – tájékoztatott Tuba Lajos, az Öreg Feketevíz HACS projektmenedzsere.

„A Vizek régiója projektet az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja támogatta, és a vízi turizmusban rejlő lehetőségeket igyekeztünk bemutatni a régió lakosságának” – közölte Tuba Lajos. A fő esemény június második felében zajlott, 80 résztvevő teljesítette a Kis-Dunán a Tallós és Pozsonyeperjes közötti 8 kilométeres távot tutajokon és kenukon, majd Alsószeliben felkeresték a szintén a kisprojekt alap támogatásával épített közösségi kemencét és a felsőszeli termálfürdőt. Az akciócsoport Alsószeliben, Nádszegen és Pozsonyeperjesen is bemutatta a projekt keretében vásárolt közösségi eszközeit.

A Pannónia Kincse augusztusban Börcs és Abda községben szervezett vízi turizmust népszerűsítő akciót, melyen a szlovákiai partner is részt vett. „Kipróbálhattuk a sárkányhajózást, és Győrben ötnapos evezőstábort tartottak a két régióból érkező fiataloknak” - tette hozzá Tuba Lajos.


TASR