Vizsgálati fogságba került a baltás ámokfutó diák, tartanak tőle, hogy folytatná

2022. november 6. - 07:45 | Belföld

A Specializált Büntetőbíróság elrendelte a szakközépes elsős A. B. vizsgálati fogságba helyezését, helyt adva ezzel a speciális ügyészi kérelemnek.

Vizsgálati fogságba került a baltás ámokfutó diák, tartanak tőle, hogy folytatná
Rendőrségi felvétel

Daniel Lipšic, a vizsgáltot felügyelő ügyész helyesnek és törvényesnek ítélte a bíró döntését. "A bíróságteljes mértékben azonosult a vizsgálati fogságra vonatkozó javaslatunkkal, abból kifolyólag, hogy szabadlábon az elkövető folytathatná a bűncselekmény elkövetését, illetve beteljesíthetné azt" - szögezte le.

Megemlítette, hogy A. B. beismerte tettét, az indítékára vonatkozóan viszont nem akart találgatásokba bocsátkozni. Figyelmeztetett, hogy a fiatal cselekedete kapcsán pszichiátriai szakvéleményt kérnek.

Lipšic szavai szerint a gyanúsított ügyvédje meghagyta egyelőre a háromnapos határidőt arra, hogy eldöntse, nyújtanak-e be fellebbezést a vizsgálati fogság ellen.

Ladislav Krčmárik ügyvéd szerint védence cselekedete mögött a régóta fennálló rossz lelkiállapotát kell keresni. Kizárta, hogy alkohol, vagy tudatmódosító szerek hatása alatt lett volna, vagy hogy a pozsonyi Vár utcai kettős gyilkosság inspirálta volna őt.

Amint arról beszámoltunk, csütörtökön reggel, a tanítási nap elején egy tinédzser egy baltával a kezében rohangált a nováky-i szakközépiskolában, amely során egy lányt homlokon csapott az eszközzel. Az eset során egy másik diák is megsérült, egyikük állapota sem súlyos. A támadó a történtek után elmenekült, de a rendőrök a közeli mezőn őrizetbe vették. Az ügyet a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vette át, több személy ellen elkövetett, előre eltervezett gyilkossági kísérlet gyanújával indult nyomozás.

(TASR/parameter)