Vizsgálati fogságban tölti az ünnepeket az ekecsi gyilkossági kísérlettel gyanúsított Móker

2019. december 23. - 18:10 | Régió

Fellebbezett ugyan a döntés ellen, de erről még nem határoztak a fellebbviteli bíróságon.

Vizsgálati fogságban tölti az ünnepeket az ekecsi gyilkossági kísérlettel gyanúsított Móker
Illusztráció

Bő egy héttel ezelőtt, egy szombat esti incidens után lövési sérüléssel került kórházba egy fiatalember Ekecsről. A 36 éves férfi még hazament a sérülésével, de később mentőt kellett hívni hozzá, és mentőhelikopterrel vitték Pozsonyba.

A rendőrség későbbi közlése szerint életveszélyes sebet kapott egy rövidcsövű fegyverből, amit az elkövető közvetlenül a mellkasához tartott, mielőtt meghúzta a ravaszt.

Korábban is közöltük, hogy noha az eset indítéka nem tisztázott, köze lehet a környéken hatalmi harcot vívó felekhez, és mint kiderült, az elkövető V. A., a Mókerekként ismert testvérpár egyike. V. A. nem először ül vizsgálati fogságban. Négy évvel ezelőtt egy ekecsi kocsmai bántalmazás miatt vitték be öccsével együtt, akit pedig korábban már testi sértésért és garázdaságért elítéltek. V. A. ellen ugyancsak több büntetőeljárás folyt már.

Most a gyilkossági kísérlet alapos gyanújával néz szembe, és amennyiben beigazolódik a bűnössége, 15-től 21 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A december 14-én történt bűncselekmény után december 20-án, múlt pénteken helyezték vizsgálati fogságba, ő azonban fellebbezett a döntés ellen.

Jana Kondákorová, a Nagyszombati Kerületi Bíróság szóvivője érdeklődésünkre elárulta, hogy a vizsgálati fogságot az indokolta, hogy amennyiben a gyanúsított szabadlábon marad, folytathatná bűncselekmények elkövetését. Mivel azonban a fellebbezés egyelőre nem került át a fellebbviteli bírósághoz, nem döntöttek róla.

(parameter)