Vizsgálja a rendőrség a lezuhant kisrepülő balesetének körülményeit, de van egy nehezítő tényező

2022. szeptember 8. - 09:56 | Régió

A közlekedésügyi minisztérium légi és tengerészeti nyomozócsoportja vizsgálja annak a kisrepülőnek a balesetét, amely kedd este zuhant le a Bytčai járásban, Petrovice községben. A TASR-t Martin Petro, a közlekedésügyi tárca kommunikációs osztályának munkatársa tájékoztatta.

Vizsgálja a rendőrség a lezuhant kisrepülő balesetének körülményeit, de van egy nehezítő tényező
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

Hozzátette: a nyomozócsoport munkatársai szerdán is a baleset helyszínén voltak. A helyzetet bonyolítja, hogy a repülő jelentős része elégett. „A baleset részleteit akkor hozzuk nyilvánosságra, amikor befejeződik a nyomozás” – közölte Petro.

A kisrepülő kedden, 18:30 körül zuhant le. Miroslava Mintálová, a Zsolnai Kerületi Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) munkatársa elmondta: a repülő egy istálló tetejébe ütközött, majd kigyulladt. A tűzoltók megérkezésekor a repülő két utasa már nem volt a repülőben. „Az egyik személyt kórházba szállították, a másik később szintén kórházba került. A repülőn kívül az istálló is kigyulladt” magyarázta Mintálová. A tüzet röviddel 22:00 óra után sikerült eloltani.

A kisrepülőn lévő mindkét férfit kórházba szállították, egyikük másodfokú égési sérüléseket szenvedett a teste 30 százalékán.

A TV Markíza úgy tudja, hogy a repülőt egy szlovákiai olimpiai versenyző, Radoslav Židek irányította, és a testvére ült mellette. Utóbbi a földet érést követően ki tudott szabadulni, az olimpikon viszont beszorult, elsősorban az arca tájékán, valamint a teste felső részén és a végtagjain szenvedett égési sérüléseket.

Radoslav Židek az első szlovák olimpikon, aki érmet szerzett téli olimpián. 2006-ban Torinóban snowboard-cross szakágban ezüstérmet harcolt ki.

(TASR/tvnoviny.sk)