Vizsgálja a rendőrség a pozsonyi lövöldöző apja és Kotleba beszélgetését

2022. október 18. - 16:59 | Belföld

A rendőrség foglalkozik az ĽSNS elnöke, Marian Kotleba és a pozsonyi tragédiát elkövető lövöldöző édesapja beszélgetését, amelyet a Rádio Kompas közölt. Erről Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

Vizsgálja a rendőrség a pozsonyi lövöldöző apja és Kotleba beszélgetését
Fotó: TASR

"Az említett beszélgetéssel a rendőrség foglalkozik, de részletesebb tájékoztatást nem adunk" - mondta a szóvivő.

Az interjút kedden tették közzé a közösségi oldalon.

A támadó édesapja Juraj Krajčík, a Harabin-féle Vlasť párt egyik 2020-as képviselőjelöltje, a fasiszta ĽSNS párt által működtetett Rádio Kompas vendége volt, Marian Kotleba műsorában beszélt először nyilvánosan a történtekről. Állítólag közvetve ugyan, de ő kezdeményezte, hogy elmondhassa álláspontját a műsorban, Kotleba pedig rábólintott.

A férfi a műsor teljes ideje alatt úgy beszélt a fiáról, mint egy tisztességes gyerekről, akit feleségével együtt a legjobb tudásuk szerint neveltek. Krajčík arról is beszélt, hogy fiát manipulálhatták a gyilkosság elkövetése előtt, sőt, egyenesen áldozatként beszélt róla. Az édesapa szerint fia holttestét meglehetősen furcsa pozícióban találták meg. Kotleba erre előállt egy konspirációval, miszerint lehetséges, hogy a fiút kivégezték, emögött pedig a titkosszolgálat állhat. "A titkosszolgálat brutális játéka lehet" – vágta rá Kotleba.

Mint ismert, szerdán este lövöldözés történt a pozsonyi Vár utcában (Zámocká), amely során két ember meghalt, egy pedig megsérült egy bárnál, ahol közismerten az LMBTQ-közösség tagjai találkoznak. A történtek előtt és után az elkövető aktív volt a közösségi hálón. A rendőrség csütörtökön reggel holtan találta meg.


(TASR/para)