Vizsgálja a a Spartak Trnava-Slovan Bratislava-mérkőzésen történteket a parlament oktatási és sportbizottsága

2021. október 19. - 21:14 | Belföld
Vizsgálja a a Spartak Trnava-Slovan Bratislava-mérkőzésen történteket a parlament oktatási és sportbizottsága
Fotó: TASR/Lukáš Grinaj

Igor Kašper képviselő (Sme rodina) rendkívüli bizottsági ülést hívott össze a jövő keddre (október 26.), ahová meghívják az országos rendőrfőkapitányt, a Szlovák Labdarúgó Szövetség és a Ligás Klubok Uniójának vezetőit, valamint a Spartak Trnava és a Slovan Bratislava klub képviselőit. Kašper elítélte a rendbontók viselkedését, és törvénymódosítást kezdeményez.

Kašper szerint példás büntetésre van szükség.

„Ha változást akarunk, a törvényt kell megváltoztatni. Kötelességünk foglalkozni ezzel a dologgal, és örülök, hogy a kollégáim egyetértettek a rendkívüli bizottsági ülés összehívásával"

- mondta.

Szerinte az ilyen rendbontókat nemcsak a futballstadionokból, hanem az összes stadionból való végleges kitiltással kellene büntetni, de pénzbüntetés is kiszabható rájuk, vagy büntetőjogi felelősségre kell vonni őket.

„Nagyon keményen kell fellépni velük szemben, az Angliában alkalmazott módszer itt is működhet"

- mutatott rá.

A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban Kašper rámutatott, hogy gyerekek is látták, mi történt a stadionban.

„Néhányan nem akarnak majd többé focizni. Talán 50 garázda miatt szenved a szlovák futball, és általában a sport"

- mutatott rá, és azt mondta, kellemetlen példa volt ez a meccs egész Európa számára, és hozzátette, reméli, nem fog megismétlődni ez az eset.

A Fortuna-liga 11. fordulójának slágermérkőzését szurkolói rendbontás és verekedés miatt nem játszották le vasárnap Nagyszombatban, Filip Glova játékvezető előbb hosszú időre megszakította a meccset, majd úgy döntött, hogy a körülmények nem alkalmasak a mérkőzés befejezésére. Körülbelül negyedórája folyt a játék, amikor a szurkolók berohantak a pályára és verekedés tört ki. Az egyik szurkoló sérüléseit a pályán kellett ellátni.

Kapcsolódó cikkek:

TASR