Vizsgálják a D4-es és R7-es utak építéséhez használt föld szennyezettségét

A rendőrség veszélyes hulladék jogosulatlan kezelése ügyében eljárást indított az újraépülő Mlynské Nivy-i autóbusz-pályaudvar területén lévő szennyezett föld elszállítása miatt, melyet a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út építéséhez használtak fel.

Vizsgálják a D4-es és R7-es utak építéséhez használt föld szennyezettségét
Fotó: TASR

Ezt Veronika Slamková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője erősítette meg a TASR-nek.

„Az eddigi információk szerint az érintett helyszín Pozsonypüspöki (Podunajské Biskupice) és Pozsonyivánka (Ivanka pri Dunaji) kataszterébe tartozik. Mivel az eljárás még folyamatban van, egyelőre nem adhatunk bővebb tájékoztatást” – pontosított a szóvivő. Ivo Nesrovnal, Pozsony polgármestere komoly dolognak tartja ezeket a megállapításokat. „Ha ez beigazolódik, akkor az érintetteket felelősségre vonják” – közölte a TASR-rel.

A körgyűrűt építő konzorcium nem válaszolt a TASR kérdéseire. Korábban azonban azt állították, hogy az építkezéshez használt anyagot szigorúan vizsgálják, hogy használható-e az építkezésen. A feltételek között szerepel az is, hogy a föld nem lehet szennyezett.

A szennyezett föld elszállításával már a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet (SIŽP) is foglalkozott. A Malomliget városrészben egykor vegyi üzemek, valamint az Apollo olajfinomító működött, melyet később lebombáztak. A múltban káros vegyi anyagok kerültek a talajba és a felszín alatti vízkészletekbe is. 

A HB Reavis társaság, amely az egykori buszpályaudvar helyén építteti az új terminált, arról számolt be, hogy tisztában vannak a terület szennyezettségével. „Kizárólag certifikált beszállítókkal dolgozunk együtt, és garantálhatjuk, hogy a projekt megvalósítása során betartunk minden érvényes jogszabályt, az ipari környezeti terhelés kérdésében pedig felelősségteljesen járunk el“ - közölte a TASR hírügynökséggel Martina Jamrichová, a HB Reavis szóvivője. Az altalaj szennyeződésmentesítésére állítása szerint eddig több mint 16,5 millió eurót fordítottak.

Hozzátette: a szennyezett talajt egy újrahasznosító és hulladékfeldolgozó létesítménybe szállítják. A szennyeződésmentes talajt a gyorsforgalmi utak építésénél használják fel.

Júniusban a rendőrség a hulladék jogosulatlan kezelése miatt is büntetőeljárást indított. Akkor is a D4-es és R7-es utak építése kapcsán merült fel a horvátjárfalui holtág (Jarovecké rameno) állítólagos szennyezése. A konzorcium elutasította a vádakat.
 

TASR/para