Vizsgálják, hogy nyomást gyakoroltak-e Zsuzsovára a kihallgatáskor

2019. május 31. - 20:57 | Belföld

A belügyminisztériumi felügyelőség pénteken több személyt kihallgatott az Alena Zsuzsovára való állítólagos nyomásgyakorlás ügyében, akit a Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová gyilkossági ügyében való bűnrészességgel gyanúsítanak. Ezt Petar Lazarov, a belügyminisztérium szóvivője erősítette meg a TASR-nek.

Vizsgálják, hogy nyomást gyakoroltak-e Zsuzsovára a kihallgatáskor
Fotó: TASR

Lazarov szerint Alena Zsuzsová a védőügyvédjén keresztül állítólag a rendőrségi kihallgatások módjára panaszkodott. Elmondása szerint nyomást gyakoroltak rá. Erre a noviny.sk portál hívta fel a figyelmet. Mivel az ügy folyamatban van, a rendőrség nem akarja kommentálni a helyzetet.

A nyomásgyakorlásra az ismétlődő kihallgatások során kerülhetett sor a nyitrai Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségnél (NAKA), április 2-án. „A helyzet úgy alakult, hogy a kihallgatás egy olyan helyen zajlott, ahol Zsuzsová nem tudott szabadon járni, és egy olyan beszélgetést folytattak vele, amely az akaratával ellenkezett. Ez azt jelenti, hogy egy kényszerbeszélgetésről volt szó, amelynek nem volt indokoltsága, a nyomozó pedig tisztában volt a helyzettel, és elfogadta ezt” – mondta Marek Para, a másik gyanúsított, Marian Kočner ügyvédje. Hozzátette: a nyomozással kapcsolatos többi kifogást is írásba foglalják.

Ján Kuciak oknyomozó újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát 2018 februárjában ölték meg a nagymácsédi házukban. A gyilkossági ügy gyanúsítottai Miroslav Marček, Szabó Tamás, Alena Zsuzsová és Andruskó Zoltán. A gyilkosság megrendelésével a rendőrség Marian Kočnert gyanúsítja.


TASR