Vlhovának nem jött ki a lépés, érem nélkül végzett óriás-műlesiklásban

2022. február 7. - 09:55 | Sport

A szakági világkupában éllovas Sara Hector nyerte a női alpesi síelők óriás-műlesiklását a pekingi téli olimpián. A szlovák Petra Vlhová csak a 14. helyen végzett.

Vlhovának nem jött ki a lépés, érem nélkül végzett óriás-műlesiklásban
Petra Vlhová (Fotó: TASR)

A 29 éves svéd, akinek olimpián és világbajnokságon eddig nem volt egyéniben érme, az első futamot magabiztosan megnyerte, a másodikban pedig elbírta az esélyesség terhét: stabil síelést mutatott be, és bár csak a nyolcadik idő volt ekkor az övé, így is az élen végzett.

Az ezüst a négy éve bronzérmes, 31 esztendős olasz Federica Brignonénak jutott harmadik, illetve ötödik idővel, a bronz pedig a 30 éves, tavaly ebben a számban világbajnok svájci Lara-Gut Behraminak, aki a nyolcadik helyről zárkózott fel a legjobb második futamos teljesítménnyel. A címvédő amerikai Mikaela Shiffrin az első futamban kiesett.

Vlhová az első futamban két helyen is apróbbat hibázott, igyekezett korrigálni, és látszólag ez nem károsította, az ellenfelek eredményei megmutatták, hogy sokba kerülhet a hibázás. Az átmeneti 13. helyen 1,78 másodperccel volt lemaradva Hectortól. A második futamban látszólag jól ment, meg is szerezte az átmeneti 5. helyet, de innen aztán fokozatosan lecsúszott a végső 14.-re, 2,46 másodperccel lemaradva a győztes svédtől.

„Sajnálom, hogy nem sikerült, de ez a sport, nem lehet mit tenni. Igyekeztem a legjobbat kihozni magamból. Picit szomorú vagyok, de ma nem voltam formában. Viszont már a szlalomra összpontosítok” – nyilatkozta Vlhová az RTVS-nek.

Vlhová a negyedik olimpiáján vesz részt: 2014-ben, Szocsiban a 24., négy éve Phjongcshangban pedig a 14. lett óriás-műlesiklásban.


MTI/pravda.sk/para