A Volkswagen Slovakia további javaslatokat vár a szakszervezettől

2017. június 24. - 11:20 | Belföld

Szombaton is tárgyalóasztalhoz ül a szakszervezet és a Volkswagen Slovakia vezetősége. A megbeszélések 10 órakor kezdődtek, azt azonban nem tudni, hogy meddig fognak tartani. A sztrájk közben tovább tart, a dolgozók azonban hétvégére otthon maradnak.

Abban az esetben, ha a szakszervezet nem állapodik meg a vezetőséggel a kollektív szerződésben, úgy hétfőn is sztrájkolni fognak a pozsonyi üzem előtt.

Zoroslav Smolinský, a Modern Szakszervezetek vezetője elmondása szerint új feltételeket terjesztenek a vezetőség elé.

A Volkswagen Slovakia csütörtökön azt ajánlotta, hogy idén június 1-től december végéig 4,5%-kal emelnék egységesen a tarifaosztályokat, majd további 4,5%-kal 2018. január 1-jétől. Emellett felkínálták azt is, hogy egyszeri, 350 eurós juttatást kap minden alkalmazott most, további 200 eurót jövő év augusztusában.

A szakszervezet azonban azt szeretné, ha június 1-től 8,9 százalékkal, míg 2018. június 1-től további 5 százalékkal emelnék a dolgozók fizetését.

A Volkswagen Slovakia ajánlata és a szakszervezet követelése közti különbség 120 eurónak felel meg. A dolgozók így havonta 6 euróval kevesebb fizetést kapnának, mint amit a szakszervezet követel.

„Az emberek nem akarnak egyszeri fizetéseket, az emberek egyértelmű tarifákat akarnak. Mi tudjuk, hogy ha tarifákat megnövelik, akkor az alkalmazottak jövője is biztosítva van. De ha csak egyszeri fizetések vannak, azzal csupán az átlagfizetés növekedik” – állapította meg Smolinský.

noviny.sk/para