Volodimir Klicsko a visszatérésen gondolkodik

2022. április 25. - 14:48 | Sport

Volodimir Klicsko korábbi nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok fontolgatja a visszatérését, hogy megdöntse George Foreman rekordját.

Volodimir Klicsko a visszatérésen gondolkodik
Fotó: TASR/AP

A legendás amerikai 1994 novemberében 45 évesen hódította el a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-címeit, amivel azóta is korrekordernek számít, Klicsko pedig jelenleg 46 esztendős, így sikeres visszatérése esetén övé lenne a csúcs.

"Ha jó formában leszek, ki tudja, talán megpróbálkozom Foreman csúcsának megdöntésével. Ez ad motivációt ahhoz, hogy minden nap keményen eddzek" - nyilatkozott hétfőn a legendás ukrán bokszoló, akit annak kapcsán kérdeztek, hogy az őt 2015-ben legyőző Tyson Fury szombaton, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú vb-címének megvédése után hivatalossá tette visszavonulását.

Klicsko - aki jelenleg bátyját, Vitalijt, Kijev főpolgármesterét segíti az oroszok elleni ukrajnai háborúban - már évekkel ezelőtt is beszélt visszatérésnek lehetőségéről, amiről akkor Foreman igyekezett őt lebeszélni.

"Miért akarna újra bokszolni. Csak akkor látnám értelmét, ha anyagi gondokkal küzdene, de ha mindene megvan, akkor azt javasolnám neki, hogy ne tegye" - jelentette ki korábban Foreman.

Volodimir Klicsko 2017-ben, 69 profi meccsel (64 győzelem, 5 vereség) a háta mögött vonult vissza.

MTI