A volt belügyminiszter alaposan felkavarta az állóvizet a KDH-ban, a párt értetlenül áll a kijelentései előtt

2023. szeptember 12. - 12:51 | Belföld

Ivan Šimko egykori belügyminiszter a parlamenti választások után szívesen átvenné a KDH irányítását, a párt vezetősége nem érti a politikus kijelentését.

A volt belügyminiszter alaposan felkavarta az állóvizet a KDH-ban, a párt értetlenül áll a kijelentései előtt
Ivan Šimko (Fotó: TASR)

„Támogatni szeretném azt, ami utat kínál a belső és külső együttműködésre, ami a kortárs ember megértésére törekszik nemre, korra, társadalmi státuszra, de vallási meggyőződésre vagy szexuális irányultságra való tekintet nélkül. Meggyőződésem, hogy ez az, ami igazán keresztény és demokratikus, és ez az, amire mindig is törekedtem a KDH-ban”

– jelentette ki a közösségi oldalán Šimko.

Az egykori miniszter szerint a pártban megtalálhatók az új ötletek, de azok is, amelyek ragaszkodnak az olyan dolgokhoz, amelyeken az élet már túljutott. Hozzátette, hogy nem egész három héttel a választások előtt nem akart semmi elhamarkodottat tenni, de mindent megtesz azért, hogy a KDH bekerüljön az élvonalba.

Šimko már egy héttel ezelőtt jelezte, hogy fontos politikai döntés előtt áll. De mint írta, minden egyes szavat, amit nyilvánosan kiejt vagy leír a választások előtt, alaposan meg kell fontolni.

„Bárcsak ezt azok is tudatosítanák, akik a felelősséget vállalják a választási eredményekért” – közölte.

A párt, amit jelenleg Milan Majerský vezet, értetlenül áll Šimko kijelentései előtt.

Lenka Halamová, a KDH szóvivője a TV Novinyval közölte, hogy Majerský a párt vezetőségének teljes támogatását élvezi a választások előtt, ami jelenleg a párt számára az egyetlen releváns téma. A KDH előírásai szerint párton belüli választásra a parlamenti választásokat követő 6 hónapon belül kerül sor. „A jelöltség bejelentésének időzítése tehát értelmetlen egy olyan tapasztalt politikus esetében, mint Šimko úr” – tette hozzá a szóvivő.


-para-