A volt oktatásügyi miniszter fellázadt a házi feladatok ellen, szerinte az eltörlésükkel a diák és a szülő is jól járna

2023. április 28. - 12:22 | Belföld

Branislav Gröhling (SaS) volt oktatásügyi miniszter szerint az iskolák házi feladatok nélkül is működhetnének. Ennek érdekében országos kampányt is indít, melynek keretében arra kérik az oktatási intézményeket, hogy egy teljes hónapon át hagyjanak fel a házi feladatok kiosztásával - jelentette be a politikus a mai sajtótájékozatóján. 

A volt oktatásügyi miniszter fellázadt a házi feladatok ellen, szerinte az eltörlésükkel a diák és a szülő is jól járna
Branislav Gröhling volt oktatásügyi miniszter

Gröhling szerint a házi feladatok nemcsak a diákokra helyeznek terhet, hanem a szülők életét is megnehezítik. Szerinte a házi feladatok elhagyása azt jelentené, hogy a pedagógusoknak is új módszereket kéne kitalálniuk arra, hogyan mélyítsék el a tananyagot.

A politikus szerint azokban az iskolákban, ahol már felhagytak a házi feladatok kiosztásával, délutáni programokkal, projektek készítésével és tematikus tanítással oktatják a diákokat.

A volt oktatásügyi miniszter arról is beszélt, hogy az oktatás lényege az, hogy a diákok helyben, azaz az iskolában, szívják magukba a tudást. Így pedig a szülők is jól járnak, hiszen nem kell a gyermekeik házi feladata felett görnyedniük - véli a politikus.

Gröhling ezért házi feladatoktól mentes májust hirdetett, és arra kéri az iskolák tanárait és diákjait, hogy csatlakozznak a felhíváshoz.


(FB, para)