Vona rászólt Orbánra: „kösse meg a kutyáit”!

2017. december 13. - 13:15 | Külföld

Vona Gábor éles hangnemű nyílt levelet írt a magyar miniszterelnöknek, amelyben azt nehezményezi, hogy a Számvevőszék több mint 600 milliós bírságot szabott ki a Jobbikra tiltott pártfinanszírozás jogcímén.

Vona rászólt Orbánra: „kösse meg a kutyáit”!
Fotó: Heti Válasz

A Jobbik péntek délutánra tiltakozó tüntetést is szervez a budapesti Fidesz-székház elé.

Íme Vona levele:

„Tisztelt Miniszterelnök úr!

Ez a levelem most nem kérés. Felszólítás.
Állítsa le a Számvevőszéket! Kösse meg a kutyáit!
Rövid leszek, hiszen mindketten tudjuk, mi zajlik itt éppen. Sőt, az emberek is tisztán látják, ahogy a világsajtó is. Négy hónappal a választások előtt Ön az utolsó állva maradt bástyát akarja lerombolni, a legerősebb ellenzéki pártot akarja eltakarítani, hogy a demokráciát leépítve elkezdődhessen a diktatúra. Ide jutott. Nem tud már sportszerűen küzdeni, és nincs már Önben méltóság. Lánglelkű fiatal demokratából egy kiégett, korrupt zsarnokká lett.
Tagadni sincs értelme, hogy az ÁSZ ezer sebből vérző, törvénytelen intézkedése az Ön akarata. Egy ilyen példátlanul aljas támadás csak az Ön engedélyével valósulhat meg a mai Magyarországon.
De itt most túllépett egy határt. Így jár, akinek már se önkontrollja, se kritikus munkatársai nincsenek. Elveszíti a talajt. Elszabadul. Ön is elszabadult.
Üljön le pár percre, gondolja át, mit is tett, aztán sürgősen vonassa vissza az ÁSZ törvénytelen eljárását! Higgye el, jobban jár! Kiismertem Önt, tudom, hogy nem szeret visszavonulni, de most nem maradt más lehetősége.

Pénteken a demonstráción látni fogja, hogy a magyaroknak fontos a szabadság. Ön sem veheti el tőlünk. És tudom, hogy most mire gondol. De ne tegye! Ne küldjön provokátorokat a tüntetésünkre! Mindenki békés szándékkal és egy jó cél érdekében lesz ott. Pártok, civilek egyaránt. A jogállam, a szabadság és a demokrácia mellett. Ha bármi történne, mindenki tudja majd, hogy Ön volt a megrendelő. Ne rontson a helyzetén.
Kellemetlen lesz visszavonulni, de ezt a csatát elveszítette, lássa be.”

mti/para