A vonat 300 méteren keresztül tolta a sínekre hajtó autót - a gépjárműben ülő férfi nem élte túl a balesetet

2024. február 10. - 10:12 | Régió

A 40 éves Jozef a vonat elé hajtott egy sorompó nélküli vasúti átjárónál, amely az ütközést követően több mint 300 méteren keresztül tolta az autóját - írja a Nový Čas.

A vonat 300 méteren keresztül tolta a sínekre hajtó autót - a gépjárműben ülő férfi nem élte túl a balesetet
Fotó: Facebook

Jozef a helyszínen életét vesztette. Az elhunyt sofőr barátai azt állítják, hogy a jelzőrendszer hosszú ideje hibásan működött. Az eddig lefolytatott nyomozás alapján megállapították, hogy csütörtökön este 18 óra 25 perc körüli időben a Privigyei járásbeli Koš községben egy vasúti átjáróban történt egy gépjármű, ill. gyorsvonat balesete – tájékoztatott a rendőrség a történtekről.

„A sofőr egy Seat Alhambra személygépkocsival érkezett Opatovce nad Nitrou község felől Nováky városa felé, és áthaladt egy hang- és fényjelzéssel mechanikus sorompóval ellátott vasúti átjárón, aminek következtében bekövetkezett a vonattal való ütközés. A jármű vezetője a helyszínen élettel nem összeegyeztethető sérüléseket szenvedett. A vonaton utazók közül senki sem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett”

– tájékoztatott a rendőrség.

„A vonatvezető alkoholszondás tesztje negatív lett. Igazságügyi szakértői vizsgálat tárgyát képezi, ha a jármű vezetője fogyasztott-e szeszes italt"

- tették hozzá.

Ismerősei szerint Jozefnek gyakran voltak hangulatingadozásai. Kassai barátai elmondták, ők hogyan látják, miért történt meg ez a tragdéia.

"Nem működött a jelzőlámpa, minden nap arra járok dolgozni, és kétszer is megtörtént velem, hogy nem ment, és elment előttem a vonat"

– mondta Vladimir. Elmondása szerint fel is hívták erre a hibára a figyelmet. Szerintük ez lehetett az okozója jó barátja halálának.

Nový Čas/para

Címkék: vasúti baleset