Vrútky polgármestere szerint hazugság, féligazság és találgatás látott napvilágot a támadóval kapcsolatban

2020. június 16. - 08:56 | Régió

Branislav Zacharides, Vrútky polgármestere visszautasítja, hogy a múlt heti támadás oka iskolai zaklatás lett volna.

Vrútky polgármestere szerint hazugság, féligazság és találgatás látott napvilágot a támadóval kapcsolatban
Fotó: TASR

Támogatását fejezte ki az iskolának, amely véleménye szerint példaértékűen kezeli az ilyen helyzeteket, és azonnal cselekszik, ha felmerül a zaklatás gyanúja. Ezt a Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszterrel folytatott pozsonyi megbeszélés után mondta a polgármester. Hozzátette, szeretné, ha legalább néhány nappal a tanév vége előtt visszatérne az iskolába a normális élet.

Zacharides úgy fogalmazott, számos „hazugság, féligazság és találgatás” látott napvilágot a támadóval kapcsolatban.

„Amíg ebbe az iskolába járt, semmi jel nem mutatott arra, és nem is volt nyoma annak, hogy bárki zaklatta volna" - hangsúlyozta.

Rámutatott, hogy a tettes egy évvel ezelőtt késsel fenyegetőzött az állomáson.

A polgármester az iskola biztonságáról is tárgyalt a miniszterrel. „Megállapítottuk, hogy egyetlen biztonsági tényezőt sem hagytak figyelmen kívül az iskolában, és a létesítmény megfelel az összes biztonsági előírásnak. Ezt a tragédiát azonban ezzel sem lehetett megakadályozni" - mondta. A tárcavezető elmondta a polgármesternek, hogy más minisztériumokkal együttműködve további megoldásokat és eszközöket keresnek arra, hogy a gyerekek teljes biztonságban legyenek az iskolákban.

A vrútky-i, Štefánik utcai közös igazgatású iskolában csütörtökön (június 11.) történt támadás során két ember meghalt, többen megsebesültek, köztük gyerekek is.


(TASR)