Washingtonban nagy visszhangot keltett a szlovák elnökválasztás eredménye

2019. április 5. - 14:44 | Belföld

Az Egyesült Államokban nem csak hogy nyomon követték a szlovákiai elnökválasztást, rendkívül pozitívan tekintenek a választás eredményére is. Ezt csütörtökön jelentette ki Miroslav Lajčák (Smer-SD-jelölt) külügyminiszter az Amerikai Egyesült Államokba tett hivatalos látogatása végén.

Washingtonban nagy visszhangot keltett a szlovák elnökválasztás eredménye
Fotó: TASR

Lajčák elmondta: nem volt olyan találkozója, ahol ne került volna szóba a szlovákiai elnökválasztás témája. „A választási eredmény nagy visszhangot keltett itt Washingtonban” – fűzte hozzá Lajčák.

A szlovák külügyi tárca vezetője három napos hivatalos látogatása alatt több tucatnyi találkozón vett részt. „Ennek a választásnak az eredményére úgy tekintenek, mint egy rendkívül pozitív hírre ebből a régióból, amely az elmúlt időszakban nem szolgált túl sok jó hírrel. Szóval ebből a szempontból Szlovákia nagyon pozitív fényben tűnik fel” – mondta Lajčák.

A miniszter Washingtonban több, az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) alapítása 70. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen vett részt, illetve az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szlovák elnökségével kapcsolatos rendezvényeken is.


(TASR)