A The Weeknd és Roddy Ricch kapta idén a legtöbb jelölést az Amerikai Zenei Díjakra

2020. október 27. - 09:12 | Kultúra

A kanadai The Weeknd és a fiatal amerikai rapper, Roddy Ricch kapta a legtöbb jelölést a 2020-as Amerikai Zenei Díjakra (AMA), amelynek legtöbb kategóriában esélyes női előadója idén Megan Thee Stallion.

A The Weeknd és Roddy Ricch kapta idén a legtöbb jelölést az Amerikai Zenei Díjakra
-illusztráció- (Fotó: AP)

A The Box című rapsláger mindössze 22 éves előadója és a The Weeknd nyolc-nyolc kategóriában, köztük a fődíjnak számító év előadója mezőnyben esélyes. Utóbbiban Justin Bieber, Post Malone és Taylor Swift következik.

A jelöltek között idén debütáló Stallion öt díjra, köztük a legjobb új előadónak és az év legjobb közreműködéséért járó trófeára esélyes.

Egyre növekvő népszerűségének köszönhetően ettől az évtől a latin zene nagyobb hangsúlyt kap, és képviselői immár a legjobb album, dal, férfi és női előadó kategóriákban is vehetnek át díjat.

Annak ellenére, hogy a januári Grammy-gáláról öt trófeával távozott, a 18 éves Billie Eilish mindössze két jelölést - legjobb alternatív rock előadó és kedvenc közösségi művész - kapott az Amerikai Zenei Díjakra.

A dél-koreai szupercsapat, a BTS is kiszorult a top kategóriákból és mindössze két kategóriában - legjobb csapat és kedvenc közösségi művész - izgulhat a győzelemért.

Taylor Swift, aki az Amerikai Zenei Díjak történetének legtöbb - 29 - trófeát nyerő előadója, négy jelölést zsebelt be a nyáron megjelent Folklore című meglepetés albumának köszönhetően.

Az Amerikai Zenei Díjakról a rajongók szavazatai döntenek. A díjátadó ceremónia november 22-én lesz Los Angelesben.

(MTI)

Címkék: zenei díj