Wenger hamarosan dönt a jövőjéről

2017. február 17. - 10:40 | Sport

Arsene Wenger egy televíziós interjúban kijelentette, hogy márciusban vagy áprilisban dönt arról, hogy a szezon végén marad-e az Arsenal labdarúgócsapatának az edzője.

Wenger hamarosan dönt a jövőjéről

A londoni együttest 20 éve irányító francia szakember a német ZDF-nek adott interjút még szerdán, néhány órával a Bayern München elleni, 5-1-es vereséggel zárult Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt, ám az ott elhangzottak csak csütörtökön kerültek nyilvánosságra.

Wenger korábban kétéves hosszabbítási ajánlatot kapott a csapat vezetőitől, ezzel kapcsolatban érdeklődött nála a döntés várható időpontjáról a riporter, és kapta a "valószínűleg márciusban, áprilisban" választ.

A szakértők és szurkolók által is egyre többször kritizált szakember aztán a kínos vereség után már szinte egyáltalán nem állt szóba az újságírókkal, a meccset követő hivatalos sajtótájékoztatója is mindössze három percig tartott, és három kérdésre felelt röviden.

Csütörtökön a BBC saját forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy Wenger sorsáról a szezon végén születik majd döntés.

Az Arsenal a szerdai müncheni találkozó után már nem igazán reménykedhet a továbbjutásban, így pedig sorozatban hetedik alkalommal búcsúzhat a csapat a BL nyolcaddöntőjében. A nemzetközi kupa mellett ráadásul a bajnoki címre is nagyon kevés esélye van a Premier League-ben legutóbb 2004-ben aranyérmes csapatnak, mivel jelenleg negyedik a tabellán, tíz ponttal lemaradva az éllovas Chelsea mögött.


MTI/para

Címkék: Arsene Wenger