Wenger szerint a Manchester City nem tett ajánlatot Alexis Sánchezért

Arséne Wenger, az Arsenal futballcsapatának vezetőedzője cáfolta, hogy a Manchester City vételi ajánlatot tett volna Alexis Sánchezért.

Wenger szerint a Manchester City nem tett ajánlatot Alexis Sánchezért
Fotó: TASR/AP

A chilei támadót - akinek júniusban lejár a szerződése - angol sajtóhírek szerint szívesen vinné az angol élvonalban toronymagasan listavezető City, amely 30 millió fontot ajánlott az Arsenalnak Sánchezért. A szigetországi média azt is tudni véli, hogy a 29 éves csatár váltani szeretne, és pályafutását nem a londoniaknál akarja folytatni.

"Ha kapsz egy ajánlatot, arra válaszolsz, de pillanatnyilag nagy a csend ez ügyben" - fogalmazott Wenger a Sánchezzel kapcsolatos átigazolási pletykákra reagálva.

Az Arsenal francia szakvezetője egy hete sajtóértekezletén úgy fogalmazott, hogy "a klub már sok kiváló játékost veszített el, s mindig jól reagált rá". "Természetesen szeretnénk megtartani legjobbjainkat" - tette akkor hozzá a 68 esztendős francia szakember, aki 1996 októbere óta irányítja a fővárosi együttest.

A 39 pontos Arsenal - a harmadik Chelsea-től hét ponttal lemaradva - 22 mérkőzést követően a hatodik helyen áll a Premier League-ben, az Európa Ligában a legjobb 16 közé jutásért a svéd Östersunddal mérkőzik majd februárban. Az Arsenal 2014 nyarán szerződtette Sánchezt, aki a 2017/18-as szezonban tizenkilenc bajnokin hétszer volt eredményes.

(MTI)