Wimbledon: Nadal nem tudja, hogy kiáll-e az elődöntőre

2022. július 7. - 08:56 | Sport

A 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal hasfalsérülése miatt még nem biztos benne, hogy ki tud állni a wimbledoni teniszbajnokság pénteki elődöntőjére.

Wimbledon: Nadal nem tudja, hogy kiáll-e az elődöntőre
Fotó: TASR/AP

A 36 éves sztár szerdán ötszettes, 4 óra 20 perces csatában gyűrte le az amerikai Taylor Fritzet, ám közben többször is ápolni kellett őt. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszert kapott, miközben a páholyból az édesapja és a húga is hevesen gesztikulálva arra bíztatta, hogy adja fel a meccset.

"Vannak fontosabb dolgok is az életben a wimbledoni diadalnál, mégpedig az egészség. Utálok feladni mérkőzést, így megpróbáltam folytatni. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, most orvosi vizsgálatok várnak rám, és jelenleg nem tudok válaszolni arra, hogy ott leszek-e az elődöntőben. Ha igent mondanék, aztán mégsem úgy történne, akkor hazug lennék" - jelentette ki a mallorcai klasszis.

Az év első két GS-versenyét megnyerő Nadal a júniusi Roland Garroson úgy győzött, hogy folyamatosan érzéstelenítő injekciókat kapott a bal lábának idegeibe a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindrómája miatt. Júniusban egy különleges rádiófrekvenciás terápián járt Barcelonában, melynek révén a lebénított lábidegek nem tudják a fájdalomingert az agyba továbbítani.

A füves pályás angliai torna 2008-as és 2010-es bajnoka a döntőért az ausztrál Nick Kyrgiosszal csap össze pénteken.


MTI

Címkék: Wimbledon, Rafael Nadal