X-Faktor döntő: Megvan a győztes

A fináléban minden versenyző kitett magáért, a zsűri a legtöbb produkciónál állva tapsolt.

Radics Gigi mentoráltja, Gulyás Roland lépett színpadra elsőként. "Érzelmes vagyok, tudok sírni, de valahogy nehezen adom át az érzelmeket" – mondta magáról Roland. ByeAlex bátorította, és megerősítette arról, hogy benne van az az erő, amivel megnyerheti a műsort. A Linkin Park Numb című dalával nyitotta meg a finálét, a zsűri állva tapsolt neki, osztatlan volt a siker. Puskás Peti 95%-osra értékelte a produkciót, mentora 100%-ot adott neki.

Ezután Ricco és Claudia, Gáspár Laci mentoráltjai teremtettek drámai hangulatot a színpadon. Radics Gigi szerint ámulatba ejtő volt.

Serena Rigacci élete legjobb időszakának tekinti a tehetségkutatót. Érzelmes, lassú számot választott, Beyoncétől a Listent, amiben igazán megmutathatta hangterjedelmét és technikai tudását. Viszont ő az első, aki megosztotta a zsűrit, hárman imádták a produkciót, Gáspár Laci viszont többet várt, és vállalati rendezvényes énekléshez hasonlította. Nagy vita alakult a zsűritagok közt, mindenki hatalmas beleéléssel próbálta bizonyítani a saját igazát.

A második részben Serena Rigacci ByeAlex-szel közös, magyar nyelvű produkciót mutatott be. Gáspár Laci a Ricco & Claudia duóhoz csatlakozott egy nagyon összehangolt produkció erejéig, nem volt nehéz dolguk, stílusban mindannyiukhoz közel állt ez a dal. Radics Gigi viszont teljesen elnyomta Gulyás Rolandot, és a hangjuk sem igazán passzolt össze.

A nézők is hasonlóan gondolták, ugyanis a finálé előtt kiesett Gulyás, harmadik helyezést érve el ezzel. Így Serena Rigacci és a Ricco & Claudia duó küzdött meg a győzelemért.

Az olasz lány érzelmekben gazdag dalt választott a párbajra, Pink What about us című szerzeményében ismét hatalmasat énekelt. Most Gáspár Laci tetszését is sikerült elnyernie, szerinte addig kell nyújtózkodni, amíg a takaró ér, és az előző dallal fölélőttek a lány képességeinek.

Ricco és Claudia az utolsó alkalomra tartogatták a legnagyobb dobásukat, nem véletlenül, a zsűrit legalábbis megvették vele. "Nektek kell megnyerni a 2017-es X-Faktort" – vélte így Radics Gigi.

A győztes produkciója egyik versenyzőnek sem sikerül a legjobban az este dalai közül, ennek kapcsán Gáspár Laci és ByeAlex ismét egymásnak estek, Gáspár szerint nem hangjához illő dalt írt Serena Rigaccinak ByeAlex.

Az eredmény kihirdetése előtt utoljára fellépett együtt a 12 döntős, illetve a tavalyi győztes, Opitz Barbi.

A 2017-es faktor nyertese végül Ricco és Claudia lett, együtt elénekelték a győztes dalt.

24.hu